iklan banner

Zorunlu Trafik Sigorta Ücreti Ne Kadar?

Zorunlu trafik sigortası bir kaza anında kurtarıcımız niteliğindedir. Trafik sigortası yaptırmak şarttır eğer sigortanız olmadan yakalanırsanız cezası 108 TL civarındadır. Eğer ben sigorta yaptırmak istemiyorum diyen bir motosiklet kullanıcısı iseniz 50 cc üstüne çıkan motorlarda böyle bir şansınızın olmadığı hatırlatmak isteriz. Peki nasıl motosikletimizi sigorta yaptırırız.

Motosiklet Trafik Sigortası Fiyatları 2020 | Motosiklet Sitesi

Motosikletime Nasıl Sigorta Yaptırırım?

Motosiklete sigorta yaptırma işlemi oldukça basittir. Sigorta yaptırılmak istenen sigorta şirketine ruhsat ve kimlik bilgilerimizi vermek yeterlidir.

Sigorta Ücreti Ne Kadar Tutar?

Sigorta ücretlerini belirleyen çeşitli faktörler bulunmaktadır örneğin yaşadığınız il dahi bu durunu etkilemekte. Ankara İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde yaşayan kişilerin trafik daha yoğun olması sebebiyle sigorta ücretleri biraz daha fazla çıkmaktadır. Bunun yanında kişinin yaşı da önemli bir etkendir. Sigorta şirketi 30 yaşının altında olan kişilerin kaza yapma riskinin daha çok olduğunu düşünmekte ve bu durumda sigorta ücretinin yükselmesine neden olmakta. Bir diğer etken işe araç türü kamyon, otobüs, araba ve motosiklet sigortaları aracın büyüklüğüne göre de farklılık göstermekte. Diğer bir husus ise araç ticari mi hususi kullanım için mi ona bakıyorlar ticari amaçlı kullanılacak aracın kilometresinin çok olacağı var sayılıp kaza oranı yüksek olduğu düşünüldüğü için sigorta fiyatını etkilemektedir. Poliçe fiyatlarının gününde ödememesi de sigorta fiyatının artmasına neden olan unsurlar arasında. Ayrıca kaza kaydı olmayan araçlar hasarsızlık indirimi almaktadır. İlk aracı olanların sigortası birazcık fazla çıktığı da gözümüzden kaçmıyor.  

2020 Motosiklet Ortalama Sigorta Fiyatları




0 Comments