iklan banner

En İyi Motosiklet Bakalım Hangisi



En iyi motosiklet hangisi diye sorunca her kişiden farklı bir marka duymak mümkün fakat bu farklı duyma sebebinin çeşitliliği kişilerin motosikletleri ne amaçla kullandıklarına göre değişmekte. Örneğin evden işe işten de eve gelen bir kişi için Kawasaki gibi bir motor bizce fazla olacaktır ama yinede kişi tercihidir saygı duymak lazım. Son zamanlarda bu tarz kısa mesafe olarak adlandırdığımız ev iş arası mesafeler için bir çok büyük motosiklet kullanıcıları vergiden muaf ve sigorta şartı aranmayan yakıt tasarrufu ve cep dostu olan 50 cc motorlara yönelmiştir. Konuyu dağıtmadan hemen sizler için araştırdığım en iyi motosiklet hangisi sorusunun cevabına bakalım.

 Kawasaki, 4 silindirli yeni modeli Ninja ZX-25R'ı tanıttı

Yapılan anketlere göre en iyi motosiklet markası olarak Japon malı olan Kawasaki listemizde birinci sırayı %21 oy ile alıyor. Ardından hemen yine bir Japon markası olan Honda Kawasaki markasını takip ediyor listemizin ilk ikisi Japon markaları ile doluyor buradan da yapılacak bir varsayıma göre demek ki en iyi motosiklet markası Japon motosiklet üreticilerine ait. Gelelim listemizin ikinci sırasında yer alan Honda marka Japon motosikletine.

Honda Motosiklet Modelleri ve Fiyatları | Honda

Listemizde ikinci sırada olan Honda motorsiklet fiyat bakımı açısından da Kawasaki markasını geride bırakıyor. Piyasada büyük motorsiklet denince neredeyse her yaştan kişilerin ağzında olan Honda marka motorsikletler büyük motorsiklete geçiş yapan kişilerin ilk tercihi arasında yer alıyor. Listemizde ikinci sırada yer alan Honda listemize %19  oy ile giriş yapıyor. Bir diğer marka olan Harley Davidson Amerika menşeili bir motorsiklet olarak listemizde üçüncü sırada tasarımı ve yapısı gereğince Honda ve Kawasaki markalarından farklı bir görünüme sahip olan Harley Davidson %11 oy ile listemize giriş yapıyor. Bir Harley Davidson modeline göz atmak gerekirse;

Harley-Davidson'un ilk elektrikli motoru LiveWire geliyor

Bayan motosiklet sevenlerin oyu Harley Davidson markasını listemizde üçüncü sıraya getirmiştir. Buda demek oluyor ki bayan motosiklet severleri Harley Davidson marka Amerika ülkesine ait motosiklet tasarımı ile cezbetmiş. Listemizde dördüncü sıra Yamaha marka motosiklet ile devam ediyor %10 oy ile listemize giren Yamaha markasını haydi gelin biraz inceleyelim.

XSR900 - motorcycles - Yamaha Motor

Yamaha listemizde yer aklan diğer markalar ile kafa kafaya bir marka fakat motosiklet kullanıcılarına göre fiyat olarak diğer markalara göre biraz daha erişilebilir bir yerde. Yine bir Japon markası olan Yamaha sağlamlık ve fiyatı ile motor severlerin tercihi arasında. Bir diğer marka ile listemizin beşincisi olan markamıza bir göz atalım. Listemizde %9 oy ile yer alan Ducati İtalyan markası yer almakta.

 HBD amazing @miilavi ! ❤😊🎉 #birthday #red 🔴 . 📸 by ...

Ducati İtalyan marfkasının tarihçesi birazcık karışık "Ducati, Alman otomobil üreticisi Audi tarafından, Audi'ye bağlı İtalyan şirket Lamborghini aracılığıyla satın alınmıştır.Motosikletler el yapımı üretilmektedir." Böyle ilginç bir tarihi olan Ducati marka motosiklet listemizde beşinci sırada yer alıyor. Listemizin altıncısına gelecek olursak Suzuki marka motosiklet karşımıza çıkıyor. Yine bir Japon markası motosiklet olan Suzuki listemize %8 oy ile giriyor. 

Paris La Défense_ Suzuki motosiklet mağazası – Automobile Magazine

Suzuki markası çok ilginçtir ki akıllara direkt araba olarak geldi. Yöneltiğimiz markalar arasında olan Suzuki "Motosikleti de mi varmış" diyen birden fazla kişi ile listemizde yedinci oldu. Belki reklam ya da pazar payı bunda en önemli etken bilemiyorum ama yine bir Japon markasının listede oluşu Japonların çok iyi işler başardığının bir göstergesi bence. Listemizin yedinci sırasında bir Alman markası olan BMW marka motosiklet %7 oy ile yer almakta.


Motosiklet.net Forum

BMW markası listemizde yedinci oldu. Araç olarak yine suzuki gibi akıllarda kalsa da motosiklet olarak da kullanıcısı suzuki markasına göre oldukça fazla. BMW tam anlamı ile "Bayerische Motoren Werke" Almanca böyle olsa da Türkçe çevirisi ile Bavyera Motor Fabrikaları anlamına gelmekte. Listemizin sekizinci sırasına geliyoruz. Sekizinci sırada yer alan marka Vespa. Vespa İtalyan kökenli bir marka ve ayrıca 50 cc motor sektöründe belkide bu işin nirvanası. 

Vespa ve Piaggio'lar kredi kartına 9 taksit – Sözcü Gazetesi

Listemizde Scooter model olarak yer alıyor. Vespa motosiklet tasrım olarak klasik yani retro bir yapıda motosiklet ama listemize %6 oy ile giren vespa sadece scooter üreten ve belki de 50 cc motor sektöründe en iyi olma sebebine buna borçlu olan bir marka. Listede yine %6 oy ile dokuzuncu sırada yer alan motosiklet markası Piaggio. Yine bir İtalyan markası olan piaggio scooter modellerde en iyi marka sizce hangisi sorumuzun cevapları arasında.

PIAGGIO FLY 100 | Motosiklet Sitesi


Scooter modellerinde de en iyi markanın yaptığımız anket sonucu İtalyanlar olduğu gözümüzden kaçmıyor. Ancak en fazla motosiklet üreten ve en çok oyu alan Japonlar motosiklet olarak herkesin ilk verdiği cevaplar arasında . Yüzde üç (%3) oy ile sitemizin sonuncusu yani onuncu markası Peugeot marka motosiklet oluyor.

Balıkesir içinde, ikinci el satılık Peugeot 103 motorsiklet - letgo

Yine arabaları ile daha çok akla gelen bu marka belki de sadece yukarıda resmi olan motorikletleri ile tanındığı için listemizin sonunda ama Fransız marka bu motorlar zamanın en çok satan modelleri arasında. Ayrıca oldukça sağlam ve arıza vermeyen pegeout markası listemizi olmasa da gönülleri kazanmış bir motor markası.

Evet arkadaşlar ben bir motosiklet alacak olsam listede bu kadar çok Japon markası olmasını da dikkate alarak sanki bir Japon markası alırım gibi geliyor bana. Çünkü bu listede yer alan motosikletlerin hepsi tamir ile uğraştırmayan motosikletler demek mümkün. Ama Japonların oldukça iyi motorlar yapması gerçeğini değiştirmiyor. Karar sizlerin arkadaşlar faydalı bir araştırma oldu ise ne mutlu hoşça kalın.



0 Comments