iklan banner

Yağmurlu Havalarda Dikkat Etmemiz Gerekenler

Yağmurlu Havalarda Motosiklet Nasıl Kullanılır ? 

Her şeyden önce yine her zaman olduğu ve olması gerektiği gibi kendi güvenliğimizi sağlamalıyız. Yağmurdan koruyu elbise ve olası kazadan en az zarar ile kurtulmamızı sağlayacak ekipmanlarımızı eksik etmemeliyiz. 

Her Şeyden Önce Sakin Kal !

Trafikte özellikle yağışlı veya yağışsız havalarda her şey sakin ve pozitif düşünebilmektir. Olası bir panik durumu ciddi zararlara sebep olabilir bu yüzden motosikletimiz ile seyir halindeyken sakin kalmalıyız. Dikkatimiz ve odak noktamız tamamen trafik olmalı. 

Yola Dikkat !

Yağmurda Motosiklet Kullanmanın 10 Püf Noktası


Yağmurlu havalarda parlak ve ıslak görünen yol hiç girmek istemeyeceğiniz bir yoldur. Tekerlerin kaymasına sebep olan bu yol ciddi kazalara sebep olur. Böyle bir yolda yapılması gereken hız düşürülmeli ani gaz verilmemeli ve motosiklet ile viraj alınması söz konusu ise oldukça dikkatli ve kontrollü bir şekilde viraj alınmalıdır. 

Su Birikintisi 



Yağmurdan dolayı yollarda birikmiş dibi görünmeyen su birikintilerinden uzak durun. Derinliği çok ise kaza yapmanıza neden olabileceği gibi motosikletiniz de su aldığında çalışması zorlanacak ve bu suyun kuruyup gerekirse hava fitresi, karbüratör gibi motor aksamlarının temizlenmesi gerekecektir. 

Zamanı Dert Etme !


Yaşlılıkta Zaman Daha Hızlı Mı Akıp Gidiyor?

Ulaşmak istediğiniz yere ulaşmak için gaza yüklenmeyin. Belki geç kalacaksınız ama hayatta olacaksınız unutmayın. Zamanı Geri alamaz ama aynı zaman diliminde hayatta olursun.
0 Comments